Skip to content Skip to navigation

VRIKAME.GR - Έντυπο Περιοδικό - Οδηγός Προσφορών Βόλος Λάρισα Τρίκαλα

   Αυγά στον φούρνο με τυρί ricotta

Αυγά στον φούρνο με τυρί ricotta

 

Άλλη μία συνταγή με αυγά, αυτή τη φορά ψημένα στον φούρνο.


Υλικά που θα χρειαστούμε

Ελαιόλαδο
2 μεσαία κρεμμύδια, λεπτοκομμένα
1-2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 φλ. croutons
2 φλ. τυρί ricotta
½ - 1 φλ. γάλα πλήρες ή κρέμα γάλακτος
4-5 φέτες ζαμπόν
6 αυγά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

How to

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και λαδώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 22x33 εκ.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το θυμάρι, μέχρι να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε τα croutons και ανακατεύουμε απαλά, όλα τα υλικά.

Μόλις τα croutons πάρουν χρώμα, αλατοπιπερώνουμε, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύουμε τη ricotta με το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με τα croutons.

Μεταφέρουμε τη μισή ποσότητα στο πυρίμαχο σκεύος, καλύπτουμε με τις φέτες ζαμπόν και ύστερα ρίχνουμε την άλλη μισή.

Με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού, πιέζουμε την επιφάνεια έτσι ώστε να δημιουργηθούν 6 “λακούβες” (δύο σειρές των τριών).

Σε κάθε “λακούβα”, σπάμε από ένα αυγό.

Βάζουμε στον φούρνο για 15-30 λεπτά, αναλόγως πόσο ψημένο θέλουμε τον κρόκο.

 

Σχετικά Άρθρα

Χορηγοί

Το vrikame.gr είναι ένα ηλεκτρονικό & έντυπο, ψυχαγωγικό περιοδικό και ταυτόχρονα ένας οδηγός προσφορών της τοπικής αγοράς. Vrikame.gr …η ιστοσελίδα που διαβάζετε. Επαγγελματικός οδηγός Βόλος, Λάρισα, Τρίκαλα.

Που θα διασκεδάσετε; Που θα φάτε; Από που θα ψωνίσετε; Οι απαντήσεις είναι εδώ!